Ploegleider BHV

I.F.T.T.S. kan de opleiding Ploegleider BHV als in-company training opzetten. Door deze opzet kan effectief worden ingespeeld op bedrijfsspecifieke of werkplekspecifieke situaties en worden reis- en verblijfskosten voor de deelnemers beperkt.

Doelgroep: De medewerkers welke in het kader van het ontruimingsplan verantwoordelijk zijn voor het aansturen van de Bedrijfshulpverleners in geval van een calamiteit.

Toelatingseis: De cursist dient in het bezit te zijn van het basisdiploma Bedrijfshulpverlener.

Doelstelling: Na het volgen van de module Ploegleider BHV is men in staat om tijdens incidenten binnen het bedrijf, volgens de gestelde procedures, op de juiste wijze leiding te geven aan de bedrijfshulpverleners binnen de organisatie.

Arbo-wet: De cursus voldoet aan de eisen gesteld in het Besluit BHV Arbo-wet en wordt verzorgd onder auspiciŽn van, en geŽxamineerd door een onafhankelijk examenbureau.

Inhoud:

Tijdens de cursus zal o.a. aandacht worden besteedt aan:

Theorie

  • Organisatie BHV;
  • Begeleiden van inzetten;
  • Verbindingen en communicatie;
  • Verkenning en inzet;

Praktijk

  • Verkenningsoefening;
  • Communicatieoefening;
  • Ontruimingsoefening.

Cursusduur: De opleiding Ploegleider BHV zal verzorgd worden in 2 dagen of 4 dagdelen, afhankelijk van de wensen van de opdrachtgever. In de periode tussen de twee opleidingsdagen dienen de cursisten een projectopdracht voor te bereiden. Tijdens de tweede cursusdag dienen de cursisten deze projectopdracht uit te voeren, als onderdeel van het examen.

Lestijden: Van 09.00 uur Ė 17.00 uur of in overleg op afwijkende tijden.

Examen: De opleiding wordt afgesloten met een examen van een onafhankelijk examenburo waarna de cursisten bij voldoende resultaat het Diploma Ploegleider BHV ontvangen.

Locatie: Van de opdrachtgever vragen wij t.b.v. de opleiding een instructieruimte ter beschikking te stellen voorzien van overheadprojector, whiteboard en TV + videospeler. Daarnaast dient er op de locatie gelegenheid te zijn om praktische oefeningen (brandbestrijding en ontruiming) te houden.

Deelnemers: Het maximale aantal deelnemers bedraagt 15 personen.