VCA-VOL

Cursus Veiligheid voor Operationeel Leidinggevende VCA (VOL-VCA)

Leidinggevenden in de industrie en de bouwnijverheid hebben een voorbeeldfunctie voor de mensen op de werkvloer. Om als leidinggevende het goede voorbeeld te kunnen geven en anderen op gevaren te kunnen wijzen, is het noodzakelijk de nodige kennis van zaken te hebben. Met het oog daarop is de cursus Veiligheid voor Operationele Leidinggevenden VCA (VOL-VCA) ontwikkeld.

Wil een bedrijf in de industrie of bouwnijverheid het certificaat VCA behalen, dan moeten álle leidinggevenden op de werkvloer een diploma VOL-VCA hebben. Met dit diploma toont de leidinggevende aan voldoende kennis te hebben van veiligheidsmanagement en het motiveren van personeel.

Cursusinformatie

Cursusduur en lestijden
De cursus VOL-VCA bestaat uit 3 lesdagen van 09:00 tot 17:00 uur.

Examen
Aan het eind van de laatste cursusdag wordt het examen voor het diploma VOL-VCA afgenomen. Het examen bestaat uit 60 meerkeuzevragen.
De examenkosten bedragen € 79,50 per cursist. U wordt door ons automatisch voor het examen aangemeld. Bij een positief resultaat ontvangt u na 6 – 8 weken het certificaat.
Na ontvangst van de aanmeldingskaart wordt het lesmateriaal meteen toegezonden. De cursus is inclusief lesmateriaal en koffie/thee-arrangement, exclusief lunchkosten, examengeld en BTW.